15 Mart 2012 Perşembe

Zayıflama İpuçları

Son zamanlarda aldığım kilolara,benim dışımda etrafımdaki herkes kafayı takınca zayıflamaya karar verdim.uzun zamandır ara ara zaten zayıflamayı denediğim ve annem bir araştırma gurusu olduğu için geniş çaplı bir bilgi arşivim oluştu.onları sizinle de paylaşmak istiyorum.

*Sabahları aç karnına ve spordan önce içilen yeşil çay,metabolizmayı hızlandırıyor ve bağırsakları düzenliyor.Günde 2 fincandan fazlası zararlı ama.

*Spora gidemeyen ve evde yapmaya üşenen biriyseniz günde 45 dakika yürüyüş de nerdeyse aynı etkiyi görüyor.Kilo vermede baya bir etkisi var.

*Vücut hareket etmeye başladıktan 20 dakika sonra yağ yakmaya başlıyor,yani 10 dakika yapılan sporun ısınma haricinde bir faydası yok.Spor bittikten 30 dakika sonrasına kadar da yağ yakımına devam ediyor o yüzden ilk yarım saat yemek yememekte ve yatıp uyumamakta fayda var.

*Eğer sağlıklı kilo vermek istiyorsanız her öğünde bir dilim ekmek yemek gerekli.Öyle ekmeği kesiyim zayıflıyim olmuyor yani.Ayrıca 2 kaşık makarna veya pilav 1 dilim ekmeğe eş değer.

*Sabahları kahvaltı yapmayı sevmiyorsanız,uyandığınızda bir bardak ılık limonlu su içmek metabolizmayı çalıştırıyor.Yoksa vücut ilk yemeği yiyesiye kadar duruyor,yağ yakmıyor.

*Beyaz şeker yerine esmer şeker,normal ekmek yerine kepekli ekmek,şekerli mısır gevrekleri yerine Nesfit,kola yerine şekersiz meyve suları veya ayran tüketmek çok fayda sağlıyor.

*Günde 1 kase yoğurt göbek eritiyor.

*Şekersiz çay ve kahvede kalori yok.Sınırsız tüketilebilir.

*Mekik çekmek beli kalınlaştırıyor.

*Yemekten hemen sonra yenilen meyve düşünülenin aksine şekeri hemen kana karıştırdığı için kilo aldırabilir.

*Diyet yaparken sigarayı malesef bırakamıyorsunuz.İştah açmasının yanı sıra,sigara bir günde belli bir kalori yakıyor ve bırakınca o kalori fazladan ekleniyor.

*Hayatta kalabilmek için günde en az 1500 kalori gerekli.Diyette hedeflenen 1500 ve 2000 arası.

*Akşam sporu vücutta testerteron salgılattığı için kadınlarda bir erkeksileşme söz konusu olabilir :)

*Eğer bunlara dikkat ettiğiniz halde kesinlikle kilo veremiyorsanız tiroid kontrolü yaptırmakta fayda var.Hipotiroid hastaları metabolizması çok yavaş çalıştığı için kilo vermekte zorlanıyor.Ama ilaçlar düzenli kullanıldığı sürece bir sorun yaşanmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...